Asigurare

Consultanță pentru cea mai potrivită asigurare.

Punem la dispoziție serviciul de asigurări și reasigurări auto, care îți oferă posibilitatea de a selecta cea mai potrivită poliță de asigurare pentru autovehiculul tău.

Pe lângă serviciile noastre de asigurări auto RCA și CASCO, oferim o gamă completă de servicii de asigurări, inclusiv asigurări pentru locuință, călătorie, viață și multe altele.

Completezi formularul, iar unul din consultanții Lectrix te va contacta în cel mult 24 ore de la completarea formularului pentru o discuție detaliată asupra nevoilor tale.

Câștigi timp și informații prețioase pentru tine!

Întreabă unul dintre consultanții Lectrix despre asigurările disponibile!


  Sunt de acord cu Politica de prelucrare a datelor si cu Termenii și Condițiile Lectrix.ro


  Întrebări frecvente despre RCA

  RCA-ul este asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule.

  Pe ce perioade de timp se poate încheia o asigurare RCA?

  Pentru vehiculele înmatriculate ori înregistrate in Romania, pe o perioada cuprinsă între 1 lună și 12 luni, multiplu de o lună, după caz.

  De ce este asigurarea RCA obligatorie?

  Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligația de a încheia asigurarea RCA și de a aplica pe parbrizul vehiculului într-un loc vizibil din exterior vigneta primită odată cu polița de asigurare. Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.

  Unde este valabilă asigurarea RCA?

  Asigurarea obligatorie RCA este valabilă cel puţin pe: teritoriul României, teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European, teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.

  Despagubirea, în caz de accident auto

  În conformitate cu legislația în vigoare, asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.

  Cum se încasează despăgubirea?

  Plata despăgubirilor se poate face fie direct către service-ul auto care ți-a reparat mașina, fie asiguratorul îți poate plăti o sumă de bani, pe care să o folosești pentru a achita reparația.

  Cum este calculată prima unei polite RCA?

  Primele de asigurare pentru RCA sunt influentate de vârsta șoferului, tipul și marca autovehiculului, cilindree. Unii asiguratori iau în considerație și judetul sau localitatea în care locuiește șoferul autovehiculului, existând statistici ale zonelor cu accidente frecvente, deci risc ridicat pentru asigurator.

  Întrebări frecvente despre CASCO

  CASCO este asigurarea facultativă în baza căreia societatea de asigurare achită despăgubiri pentru avariile accidentale (parțiale sau totale) și/sau furtul (parțial sau total) suferite de vehiculul asigurat și înscris în polița de asigurare.

  Ce este asigurarea CASCO?

  Asigurarea CASCO este o asigurare Auto Facultativă care asigură autovehiculele înmatriculate în România cu o vechime de până la 8 ani, iar in anumite cazuri de până la 15 ani. Asigurarea CASCO este o asigurare complementară RCA, acoperind riscurile de accidente și furt ale propriului autovehicul.

  Care este valoarea la care se asigură autovehiculul?

  Atunci cand autovehiculul este nou, este valoarea autovehicului la momentul achiziției cunoscută sub denumirea de “valoarea de nou”. Dacă autovehiculul nu este nou, din aceasta valoare se scade “valoarea de uzură” conform cataloagelor proprii ale fiecarui asigurator, obținându-se astfel “valoarea reală” a vehiculului.

  Care sunt principalele riscuri acoperite de asigurarea CASCO?

  Principalele riscuri acoperite sunt (A) Avariile parțiale sau totale (ciocniri, loviri, zgârieri) (B) Furtul parțial sau total (C) Fenomene atmosferice (furtună, grindină, etc.) (D) Acte de vandalism. De asemenea, în funcție de pachetul de asigurare selectat, se pot asigura și alte riscuri.

  Ce este fransiza CASCO?

  Fransiza reprezintă suma pe care o achită asiguratul în caz de producere a unei daune. Ea are fie o valoare fixă, fie reprezintă un anumit procent din valoarea asigurată. Alegerea fransizei scade prețul poliței CASCO, cu cât este mai mare fransiza cu atât este mai mic prețul poliței CASCO.

  Asigurarea CASCO acoperă produse în afara țării?

  Polița CASCO poate acoperi evenimentele produse în afara țării. Dacă aceasta opțiune nu este inclusă în oferta standard, atunci se poate include la cerere, crescând costurile poliței de asigurare CASCO.

  Cum se procedează în cazul unui eveniment?

  Trebuie să contactezi telefonic sau online asiguratorul pentru deschiderea dosarului de daună, apoi va trebui să mergi la departamentul de constatări al asiguratorului în termenul impus prin contractul de asigurare, de regulă 24 de ore, pentru constatare și aprobare a dosarului de daună.

  Ce se întamplă dacă aleg un service auto care nu colaborează cu asiguratorul?

  În acest caz trebuie sa plătești valoarea reparației după care trebuie să ceri decontarea cheltuielilor de la asigurator. Este necesară trimiterea documentației care atestă plata lucrării efectuate.