Categorii de propulsie și cum funcționează


În ceea ce privește impactul asupra mediului și emisiile de CO2 și ale altor poluanți, automobilele electrice oferă o performanță mai bună astăzi decât orice altă alternativă disponibilă și este singura tehnologie care oferă eliminarea totală a emisiilor locale de oxid de azot (NOx) și pulberi în suspensie (PM) în timpul utilizării.

Alegerea sistemului de propulsie și a mașinii este importantă, deci nu uitați să acordați o atenție deosebită următoarelor aspecte:

Hybrid Electric Vehicle

Un model hybrid recuperează energia la frânare pentru a încărca o baterie. Un starter – generator integrat utilizează această energie pentru a sprijini pe moment motorul cu combustie internă sau pentru a oferii un mod de rulare 100% electric.

Aceasta îți oferă o experiență de condus mai lină și mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil și a emisiilor de CO2.

Vezi lista completă de mașini HEV

Plug-In Hybrid Electric Vehicle

Un model plug-in hybrid are unul sau mai multe motoare electrice și un motor termic benzină sau diesel.

Pentru alimentarea electrică, se folosește o baterie ce poate fi încărcată cu ușurintă acasă sau la o stație de încărcare publică, ceea ce înseamnă că vehiculul poate fi încărcat și poate funcționa și cu, combustibili tradiționali.

Vezi lista completă de maşini PHEV

Battery Electric Vehicle

O mașină pur electrică este alimentată de o baterie plug-in și propulsată de unul sau mai multe motoare electrice.

Funcționează exclusiv pe electricitate.

Vezi lista completă de maşini BEV